با مجله فروشگاه تجهیزات پزشکی دلسالند همراه باشید تا در ادامه همه چیز را در مورد این بیماری بررسی کنیم. تشخیص دیابت در اسرع وقت بسیار مهم است. در صورت عدم تشخیص و درمان، وضعیت دیابت به تدریج بدتر می شود.
این نوع از دیابت معمولا یک بیماری مادام العمر است که باعث میشود میزان قند خون (گلوکز) فرد بیش از حد بالا رود.
هورمون انسولین – که توسط لوزالمعده (پانکراس) تولید می شود – مسئول کنترل مقدار گلوکز خون است.
دو نوع اصلی دیابت وجود دارد:
در این نوع، لوزالمعده اصلا انسولین تولید نمی کند.
در این نوع، لوزالمعده به میزان کافی انسولین تولید نمی کند و یا سلول های بدن به انسولین واکنش نشان نمی دهند.
این مطلب در مورد دیابت نوع ۲ است.
البته نوع دیگری از دیابت به نام دیابت بارداری نیز وجود دارد که در برخی از زنان باردار رخ می دهد و معمولا بعد از زایمان برطرف می شود.
علائم دیابت شامل احساس تشنگی شدید، تکرر ادرار و احساس خستگی دائمی است. این علائم به این دلیل بروز میکنند که بخشی یا کل گلوکز (قند) در خون باقی مانده و به عنوان سوخت برای انرژی مصرف نمیشود. بدن شما برای خلاصی از شر گلوکز اضافی، آن را از طریق ادرار دفع میکند.
برخلاف دیابت نوع ۱ که علائم آن معمولا واضح و طی چند هفته بروز میکند، علائم دیابت نوع 2 اغلب خفیف هستند و به تدریج طی چندین سال پیشرفت میکنند. به همین دلیل، ممکن است سالها بدون اینکه متوجه شوید به این نوع از دیابت مبتلا باشید.
تشخیص و درمان زودهنگام این نوع از دیابت بسیار مهم است، زیرا میتواند خطر ابتلا به عوارض بعدی را کاهش دهد.
دیابت نوع دو زمانی رخ میدهد که لوزالمعده (پانکراس)، غده بزرگی پشت معده، نتواند به اندازه کافی انسولین برای کنترل قند خون شما تولید کند یا سلولهای بدن به درستی به انسولین تولیدشده پاسخ ندهند. این منجر به افزایش شدید قند خون (گلوکز خون) میشود که به آن «هیپرگلیسمی» گفته میشود.
هیپرگلیسمی میتواند به دلایل مختلفی از جمله موارد زیر رخ دهد:
هیپرگلیسمی عامل اصلی ایجاد علائم دیابت از جمله تشنگی شدید و تکرر ادرار است.
این نوع از دیابت زمانی رخ میدهد که بدن به اندازه کافی انسولین تولید نمیکند تا به درستی کار کند و یا سلولهای بدن به انسولین پاسخ نمیدهند. این بدان معناست که گلوکز (قند خون) در خون باقی میماند و به عنوان سوخت برای انرژی مورد استفاده قرار نمیگیرد.
این نوع از دیابت اغلب با چاقی مرتبط است و در افراد مسن بیشتر تشخیص داده میشود. با این حال، به دلیل افزایش چاقی، دیابت نوع ۲ اکنون در جوانان و افراد در تمام سنین دیده میشود. این نوع دیابت بسیار شایعتر از دیابت نوع ۱ است.
درمان این نوع دیابت شامل تغییرات در رژیم غذایی شما می شود و بسته به واکنش سطح قند خون شما، گاهی اوقات نیاز به مصرف قرص و انسولین است. تشخیص این نوع دیابت از آن جایی اهمیت دارد که در مراحل اولیه این نوع دیابت، کاهش وزن برنامه ریزی شده حتی می تواند بیماری را به طور کامل برطرف کند.
دیابت میتواند مشکلات جدی برای سلامتی شما در درازمدت ایجاد کند. این بیماری شایعترین علت نابینایی و کمبینایی در افراد سنین کار است.
غربالگری سالانه چشم برای رتینوپاتی دیابتی (آسیب شبکیه ناشی از دیابت) برای همه افراد مبتلا به دیابت ۱۲ سال به بالا توصیه میشود.
دیابت همچنین عامل اصلی نارسایی کلیه و قطع عضو تحتانی (غیر از موارد ناشی از تصادف) است.
اگر در معرض خطر ابتلا به این نوع از دیابت هستید، ممکن است با ایجاد تغییرات در سبک زندگی بتوانید از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید. این تغییرات شامل موارد زیر است:
اگر اضافه وزن دارید، وزن خود را کم کنید و در حد سالم نگه دارید.
از یک رژیم غذایی سالم و متعادل سرشار از میوهها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئینهای کم چرب پیروی کنید.
اگر سیگار میکشید، سیگار را ترک کنید.
الکل تاثیرات منفی بسیاری بر سلامت شما خواهد گذاشت.
به طور منظم ورزش کنید. حداقل 150 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط در هفته را هدف قرار دهید.
اگر قبلاً به دیابت نوع ۲ مبتلا شدهاید، ممکن است با ایجاد تغییرات ذکر شده در بالا بتوانید علائم خود را کنترل کنید. این کار همچنین خطر ابتلا به عوارض را به حداقل میرساند. نا امید نشوید. سلامتی با رعایت نکات مهم و مشورت با پزشک متخصص قابل بازگشت است. { منبع }